Evaluarea Riscurilor pentru locurile de munca (sau meseriile) din firma

Aplicatia „Auto-Evaluare Riscuri” este destinata oricarei societati comerciale, institutii, sau oricarei forme organizate considerata sistem de munca, pentru care Legea Securitatii si Sanatatii in Munca nr. 319/2006 stabileste obligativitatea evaluarii riscurilor din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca, pentru toate locurile de munca din cadrul sistemului de munca analizat.
Scopul programului este de a realiza evaluarea riscurilor pentru securitate si sanatate in munca, prin identificarea si analizarea tuturor pericolelor care pot aparea la fiecare loc de munca existent in sistemul analizat, in baza unei metode consacrate apartinand Agentiei Europene pentru Securitate si Sanatate in Munca.

Evaluarea riscurilor pentru securitate si sanatate in munca, precum si stabilirea unui plan de prevenire si protectie sunt o obligativitate legala stricta, stabilita de Legea Securitatii si Sanatatii in Munca nr. 319/2006. Nerespectarea prevederilor legale atrage dupa sine sanctionarea agentului economic cu amenzi contraventionale cuprinse intre 4000 si 8000 de lei pentru inexistenta evaluarii riscurilor, si 5000 si 10000 de lei pentru neefectuarea planului de prevenire si protectie rezultat din evaluarea riscurilor.

Aceasta aplicatie vine in ajutorul persoanelor juridice si va ghideaza, pe baza listelor inteligente de control, cu indicatii riguroase, sa realizati o analiza pertinenta a locurilor de munca apartinand sistemului analizat, din perspectiva pericolelor de accidentare sau de imbolnavire profesionala.
Aceasta evaluare se poate realiza si de catre evaluatori abilitaţi (prestatori de servicii), dar raportat la acestia, programul are multe avantaje importante:

Fiind o aplicatie de AUTO evaluare, bazata pe o metoda de AUTO evaluare, aceasta NU necesita supervizarea unui evaluator autorizat.

Cunoscand riscurile asociate cu munca angajatilor si a colegilor,
   1. Gestionati riscurile
   2. Protejati sanatatea lucratorilor
   3. Optimizati afacerea.
   4. Economisiti timp si bani.

Programul va ghideaza pas cu pas pentru a identifica in mod corect pericolele si a modela precis un plan de masuri si actiuni pentru reducerea incidentei si gravitatii consecintelor acestora.

Etapele auto-evaluarii realizate cu aplicatia noastra sunt:

Va invitam sa ne acordati 5 minute, si sa va convingeti de eficienta si utilitatea aplicatiei, prin descarcarea programului demonstrativ din sectiunea Download (click aici).